Saturday, March 17, 2007

Abg Roslan, Kak Fari dan ESQ :D

Assalamualaikum wbt,

:)

Ah..saya tidak tersangka akan menemui Kak Fari dan Abg Roslan setelah sekian lama tidak ketemu..Abg Roslan baru balik dr Arab Saudi atas urusan kerja..terima kasih Hany dan Zainal kerena mengajak saya bersama..rugi Ika tak dpt datang..kalau tak lagi meriah umah Kak Fari dibuatnya hehe.

Abg Roslan dan Kak Fari beriyer2 mempromosikan seminar ESQ pada kami...Emotional & Spiritual Quotient by an Indonesian speaker...next program will be at PWTC in April..the fee will be abt one thousand something...En. Budi had told me abt this program before..the one thousand tu is a life time fee sahaja..after this you can join future program at no cost at all :)

Kak Fari tak sihat..she's having Luphus (tak tau ler betul ker idak spelling ni)..Ika ajak lawat Kak Fari before dia balik Melaka ni..tell you what...she was so excited and happy biler kami lawat dia..siap kena peluk hehe. Bebudak DCBA...biler lagi nak buat plan lawat Kak Fari ni? Ehsan dah besar tau..hensem plak tu..Jannah pun dapat good result for SPM..tak tanya plak dia score baper..tapi excellent laa hehe. Kak Fari masak best malam tu.. Abg Roslan ramah bertanyakan 'kerjaya' Zainal as an OCD practitioner huhu...Jenal..ingat aa..buat program untuk Gen XY...kami ni kan customers awak..kan Hany, kan? Hehe.

Kak Fari intend nak buka sekolah..alhamdulillah..her nurseries are well known skang ni..Little Caliph..bagus sgt2..cuma Kak Fari kurang sihat skang ni..Kak Fari offer Hany keje..dr kol 7 sampai kol 1 jek..mcm best eh Hany..leh memain ngan bebudak huhu.

Nuha dah besar..tapi tak taulaa dia ikut muka saper..nak kata muka Hany pun idak sgt..nak kata muka Jenal pun..mcm takde iras huhu..Nufayl mcm biasa..comel mcm tu gak..rugi tak bawa camera..kalau tak leh snap gambar letak kat sini.

Semalam lepak umah Ika lepas treat my youngest sister and her friend kat KL...Siha takde sbb dia sibuk nak buat class presentation..kalau dia ada mg best aa weekend kitorang..Aishah and Kak Zura dtg sekali membincangkan plan kitorang yang belum boleh nak direveal kat sini..Ika siap buat plan besar kat umah dia..hopefully bleh join derang...mcm best giler. Kalau jadi..mmg best :D Kak Zura baring2 sbb dia tak cukup tidur semalam..tup tup tertidur. Last2 derang pun tidur sekali kat umah Ika..best best.

Plan esok nak pi umah Farah Wahidah..Jie pun katanya nak join..but have to be cancelled sbb ada bende nk kena buat..tgklah next week ker Farah..Jie pun dah start keje dah time tu..nanti leh lawat Mizie and Ida sekali..aku dah janji dah ngan derang kalau takde aral, kita nak pi melawat. Mizie kata lambat lagi nak hantar Ida balik Kelantan. Kita plan next weekend eh..moga2 plan ok. Banyak benda kita kena discuss ni :D

Ada satu kelas tafseer and Bahasa Arab free kat area Bank Negara..Ika pernah cakap dulu..semalam baru dpt brochure...mcm interested nak pergi..kelas free lak tuh..one whole day hari Ahad. Next posting saya sertakan sekali detail program..pergi reramai pun ok gak,kan..Ika dah nak balik Melaka..sure tak leh join..Siha pun ada kelas Master belah pagi..nampak gaya kalau jadi nak join..pi sengsorang ler nampak gayanya :)

Actually dah lama mencari kelas tafseer..tapi selalunya org ajar nak baca Quran..bukan tafseer Quran. Ni nak kena menanamkan azam nak pegi..rasanya nak ajak my auntie pegi sekali..dia pun suka kelas tafseer ni. Kitorang dah lama stop kelas Arabic due to my MBA class dulu...my auntie pulak ambil CIA paper..tak dpt nak bagi komitmen. Skang ni dah habis belajar..blehlah kot nak join balik kelas2 mcm ni. Rindu plak ngan UIA PJ skang ni.

Kak Maz and Jan sambung ambil kelas Derivatives under Dr Obay..actually plan nak buat subject audit..tapi biler Dr Obay cakap kena buat assignment and project paper, sama mcm bebudak lain..addooii..tu yg tak larat tu. Skang ni mcm dah tak larat nak buat assignment balik..penat aaa. Kalau ambil kelas Derivatives tu..kami cuma dapat exemption final exam jek..yg lain sumer sama ngan student lain. Ler..kalau dah mcm tu..baik tak yah buat audit subject..buat subject bebetul lagi bagus sbb dah alang2 kita buat assignment and project paper..baik ambil final exam terus. Tapi i mmg lemah bab2 subject Finance ni..otak tak dpt nak compute bagus sgt compared to other subjects. Kalau time subject Finance jek..mesti kena belajar lebih sket sbb takut fail. Compared to Accounting questions..sepanjang mana pun soalan..sesusah mana pun..at least blehlaa nak proceed and pk mcm mana nak buat walaupun tak sure betul ker idak..tapi kalau soalan Finance, kalau tak faham soalan dah satu masalah..biler dah tak faham soalan..tak tau nk proceed mcm mana, tu yg takut tu...nasib baik buat Finance under Dr Kameel dulu..senang sket hehe. And nasib baik jugak my classmates mmg terer Finance..Ai Ngoh, Kak Maz and Azrul mmg byk tolong ler..kalau idak..habis aa..hehe.

Aini..ko jadi nak ambil Islamic Banking,kan? Kalau ko minat,ambik jek..let say kalau dlm 2 minggu ko rasa mcm tak best..minta tukar specialization kat Mgmt Centre..derang leh considernya..tak yah risau :)

Aida..million thanks..jazikillah for your dedicated posting to me..saper bleh luper kita selalu bermarathon waktu belajar dulu..syukran for being so supportive..we all know each other very well..that's matter the most to me actually :)

Oklah eh..jumpa lagi insya Allah..assalamualaikum :)

6 comments:

aida said...

wowo, sekali update.. panjangnyaaaa cerita dia... but you know what, i am so glad cik siti kita dah ceria balik.. sayang siti :)

IeNa said...

Hehe..hati tgh gembira ni..mmg panjang sket ler citer aku hehe.

Alhamdulillah sumer ok..aku ingat nk update blog hari ni sket..tapi tak sempat..adik2 aku tgh menunggu aku treat derang makan nih..sajer jek nak pau kakak derang sorang nih huhu :D

sayang ko aida...and also to all my gangs out there :D

tikot..amacam plan kita (mesti ko tanya balik..KITA??? heheh)

farradasmiley said...

alahai lama gile tak jumpa Aida & Siti..rindula

IeNa said...

Hehe Farra, sama aa..dah sumernya keje jauh2.

Biler nak pi lawat Mizie and Ida? Boleh set timing sama kalau nak lawat :)

aida said...

eh jom gi lawat mizie n ida... nanti dah confirm date n time, jgn lupa bagitau

ieka said...

haah siti.. ape yg KITA nya.. ko takde dlm plan KAMI dah.. ahaha

tapi ntah sape ntah yg ckp kali ni die sanggup berkorban masa dan tenaga bersama. siap ckp kat aku, jgn la ckp die taknak join KAMI. last2 die juga yg refuse. sape ntah laa tu:P