Friday, April 20, 2007

:)

Assalamualaikum wbt,

It's been a while that i opted not to write anything in here..i think the passion to blog is lessening now eventhough i have time to do so hehe.

Anyway, just nak update:

1. My youngest sister Aida dpt matriks Kulim Kedah, yang sebelum ini my younger sis Eqa and younger bro Ili dah pernah pergi. The first question yang ditanya straight away biler Aida told me abt the offer "Takde matriks lain ker kat Mesia ni yg boleh pegi? Asyik matriks Kulim jek sampai 3 generasi..haiyaa!!) Serius..cari ler matriks tempat lain..kalau pi Kulim tu..mmg giler sket sbb dia tak bagi keta parent naik ke hostel atas bukit..so kena naik van yang takde pintu..cuba bayangkan..kot kot ler tergolek tgh jalan tu tak ker naya. Tapi tu citer 5 6 tahun lepas during my younger sis's time..skang ni tak tau ler hehe.

2. Kes tergolek2 turun hutan kat Janda Baik during Mukhayyam Usrah MMU hehe. First time join Tamrin Qiadi..tapi alhamdulillah kali ni jadi faci, kalau jadi peserta mmg naya sebabnya mmg boleh tahan kejam gak ler senior2 Usrah ni...sian khemah bebudak ni 'dirempuh khinzir' padahal senior2 yg runtuhkan hehe..sebenarnya nak test kesabaran bebudak ni jek. Paling tak tahan sesi Night Walk..masuk hutan kol 12 malam..keluar hutan kol 6 pagi...addooii..tak pernah dlm hidup masuk hutan lama giler mcm ni. Ditugaskan jadi 'pengacau' bebudak yg lalu track..sandar bawah pokok and ingat bolehlah nak lena kejap..punyerlah tak boleh nk lena sampai terasa nak peluk pokok sambil cakap 'bilerlaaaa nak habis Night Walk ni..cepatlaaaa habis"..terasa mcm faci lak yang terseksa dr bebudak yg kena jalan dlm hutan tuh sbb dek lamanya menunggu event nk habis hehe, dahlah mengantuk dan dengan segala pacatnya..aiyyaa. Tapi kelakar gak ler bebudak ni kena kacau..ada gak ler faci yg kena pijak kat trek sbb bebudak tak nampak hehe.

Mmg pecah rekod dalam hidup..tergelincir turun dr hutan lebih 7 kali kot rasanya..giler hopeless jek rasanya...gara2 hujan sebelum Night Walk tu..and my sport shoes tak mencengkam tanah properly. Mmg bergolek2 ler dibuatnya hehe..tapi takpe..best. nasib baik the next day cuti gantian..rehat kat umah sbb body pun sakit2 jugak.

Best jugak sbb derang buat role play..tetiba dpt role kena jadi juri mcm Akademi Fantasia..hoho...terasa jadi mcm Ogy plak hehe. Apa pun..mukhayyam ni best..cuma kejam sket hehe..not only me yg komen mcm ni..Sarah Mamat pun commented the same...terasa sian jek bebudak ni kena buli hehe. Cuba bayangkan derang kena masuk hutan kena bawak Quran..huhu..kagum sekejap...Quran kecik takpelah lagi..ni Quran besar..haiyaa...lenkali organizer kena pesan bawa backpack kalau nak buat program naik hutan bawak Quran :)

Tadi isi borang e0filing LHDN..sian saya..tak pernah buat sebelum ni..merangkak2 and asyik tepon Kak Maz UIA (my MBA classmate) utk bantu.

Tadi kami satu ofis celebrate birthday GM kami, moga beliau murah rezeki dan panjang umur.

Ok guys..minta diri dulu...doakan yang terbaik buat saya k.

Assalamualaikum.

4 comments:

dian said...

nwah, cerita tentang mukhayyam itu, aku sukaaa... jadi teringat dulu kala aku sering mengikuti mukhayyam.
challenging kan? terutama night walk.
memanglah dalam mukhayyam mesti ada 'bersusah payah'. Kalo cuma ingin bersenang-senang, ya.. diam aja di bedroom, hehe

IeNa said...

hehe..saya tak pernah join tamrin kepimpinan sebelum ni..so takde experience sebenarnya. Overall the program was ok :)

elmaf said...

hurm... ada yang kena muhasabah ni

IeNa said...

elmaf,

hehe..sengih jek :D