Wednesday, August 29, 2007

Convocation and convo dinner :D


Assalamualaikum wbt,

These are some of pics taken during my convocation and convo dinner on last Saturday and Monday night :)


With my beloved parents before went into convocation hall


With parents again after convocation ceremony..yeayy..dah habis belajar!! :D

With my siblings and mum :D


With my family again..best best!! :D


With Dr. Sidek Baba, ex-Rector IIUM and Aisyah n Fadh dr NISA' (bergambar ketika hujan renyai2..that's why kena buka bonet Avanza bagi Dr. berteduh..sian Dr :D



Gambar convo dinner with Kak Maz, her husband and Kak Ika in the pic.


Batch 18 taking picture after the convo dinner :D


The best student award recipients with Jan (fourth from left) smiling happily as he is chosen as the Best Student for overall MBA program..he is my groupmate, and very proud when he mentioned our names individually in his speech for helping him in studies during that nite huhu, sebenarnya dia yang byk tolong kitorang sbb dia rajin n pandai :) Not forgotten to mention Bro Azmi (the extreme right) who is the best student for General Mgmt course, who is also from our batch.


The gentlemen in our batch (from left: Rozham, Jalias, Naza, Jan & Tumen)


Kak Ika, Kak Maz and me, the three inseparable roses in our Strategic Mgt
course (Ai Ngoh, another rose did not attend the dinner). Mmg close gilerlah
kitorang :D

With Kak Ika, we used to hang out together after class for shopping and etc.
Best ngan Kak Ika ni. Hopefully leh hang out together again :D

Last but not least, I would like to dedicate my highest appreciation to:
1. My parents for giving me support, love and encouragement all these while
2. My siblings who always understand that i could not spend too much time with them during my studies
3. My bestfrens (Ika, Siha and the rest) for could not hang out together often and do understand abt my time constraint
4. My groupmates n batchmates....Kak Ika, Kak Maz, Ai Ngoh, Kak Yana, Kak Win, Kak Mazlina Leeds, Kak Liz, Azwan, Jan, Amzari, Sham, Azrul, Abg Man dan yg lain2 (ramai sgt) for your assistance and cooperations while we were studying together,,sama2 cramp kepala n tak tidur biler buat preparation untuk exam hehe.
5. Kak Mas n team NISA' for your understanding on my constraints to give my commitment to NISA' activities.

For the rest, especially to Hany, Farra, Cpol and those who encourage me to be strong and keep 'swimming' whenever i felt down and pray for my success.
Thank you so much for all the things that you guys had given to me. May Allah bless you all! :D

Wassalam.

11 comments:

mardhiah12 said...

yes, dapat tgk gambar konvo nko ek..best best

p/s nampak budak perempuan pakai skirt among best students tu? tu ler budak perempuan yang aku cerita fasal assignment aku dulu...

IeNa said...

oo ye ker..dia best student for master...and waktu degree dulu pun dia best student gak..she's not a malaysian.

camner nk comment ni..orgnya dpt best student title heheh :D

yatipruzz said...

1. siti congrats!!! robe ko lawa jeles..ko dah habis..lagiii aku jeles !
2. best student tu dpt 4 flat ke?
aku harap convo next yr kuar muka aini kat atas stage tuh...:)
3. kawin jgn lupa jemput aku!

IeNa said...

yati,

1. x yah jeles..ko pun akan pakai robe uum next year, silap2 lagi cantik dr robe aku :P

2. tak juga..jan eng aku 3.98

3. no problemo, sure will :D ko tak nak bagi present kek kahwin ker apa ker..cantik giler kek ko buat hehe. kek farra pun cantik jugak..jeles aa korang terer buat kek!

-farahsu- said...

kak iena, congrats. waa kak iena dah habis dah. saya nih dok tak start2 lagi. terkandas buat BP ni.hehehe. doakan saya ye.early nxt yr dhnk start my ACCA.

IeNa said...

Farah,

Insya Allah akak doakan awak berjaya for ACCA..dulu akak ingat nk buat ACCA instead of MBA..tapi sbb time tu tgh buat kerja Legal n bukan Accounting..jadinya rasa mcm tak berbaloi nk ambil ACCA. The fact that you are now in BP and extremely bz with your tasks since nak kena bagi input for DAWO, but i know you can do it. Chaiyyo girl!! :D

Now my fren Nik Fatinah ambil ACCA after completed her MBA..hmm..akak maybe tak larat kot nk pursue for ACCA. Later2 ler kot kalau berkesempatan in future, belajar ni penat sebenarnya hehe :)

dianz said...

kak iena, berat badan tambah brp kilo nih? compared with ur pic in entry 'wedding sha', berat badanmu naik agaknya, hehe..
apa pasal? senang hati ya? hehe
anyway, congrats again!

mardhiah12 said...

bukan best student degree. she got 3.4++ for BBA

groupmates aku mengamuk dgn dia termasuk VP Citigroup tu :P

IeNa said...

Hehe Dianz,

Berat baan tak payah cakap ler..wedding Sha tu bulan No tahun lepas..mmg badan kecik sket time tu sbb byk komitmen study and kerja..skang ni dah naik sket sbb dah tak tension2 sgt hehe.

Anyway kalau jumpa my MBA frens dulu..mmg sumernya dah naik berat badan..release sket kot tension as compared waktu study dulu hehe.

Aini,

hehe..takpelah..dia dah habis dah pun :)

Farra said...

masa konvo dulu aku paling benci kat tudung UIAM, habeh muka aku jadi macam orang jepun sesat

siti, tahniahhhh!! eh dinner konvo kat mane tu?tak nampak plak muka2 lecturer lain

IeNa said...

Hehe..muka Jepun sesat?

susah gak ler pakai tudung convo tu..keras and susah nak lipat tudung..ramai geng2 aku yg lain pergi beli tudung lain and jahit lining convo tu hehe..aku pakai jek tudung convo tu..tak sempat nak pi beli and jahit tudung lain.

Convo dinner buat kat Hotel Concorde..malam tu aku cume sempat sembang ngan sorang lecturer aku jek..tu pun aku bertanya pasal nak buat Doctorate and peluang nak mengajar kat UIA.

Lecturer aku yg lain mcm tak nampak jek...and aku pun tak berjalan ke meja lain..sibuk bersembang kat meja sendiri hehe.