Thursday, February 21, 2008

Rezeki

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah...saya baru sahaja dapat confirmation drpd doc bahawa saya sudah pregnant for 1 month (or almost).

:)

Rezeki yang tidak disangka-sangka ketika di awal2 perkahwinan yang baru sahaja mencecah 17 minggu (4 bulan) sedangkan inai pun masih terlekat di jari.

Alhamdulilah juga berkesempatan bercuti di Bali pada cuti Chinese New Year yang lepas..sponsored by Bang Long..abg ipar saya yang sgt baik hati :)

Seronok juga bercuti kerana awal2 perkahwinan tidak dpt honeymoon kerana sibuk mengejar ISO certification pada bulan Disember yang lepas..dan kemudian suami dan ibu mertua saya pula warded kerana denggi berdarah pada bulan Januari.

So kami hanya berkesempatan bercuti pada 7 sehingga 9 Februari yang lepas. Balik dr honeymoon disahkan mengandung. Alhamdulillah sangat...doktor tak bagi aktif2 sgt buat first 3 months ni..kena makan acid folic.

Ya Allah..kurniakanlah kami anak2 yg soleh dan solehah.

Ameen.

16 comments:

mudin001 said...

Alhamdulillah. Tahniah and welcome to the club! :)

sikulat said...

Congrate!.. jaga diri okkeyh.. welcome to parenting mode la lps nih.. ehehhe

IeNa said...

hehe..syukran mudin..suka awak ek :P

semah..hehe..tahnks2..aku kena belajar byk ngan ko nih hehhe

sarah M said...

waa..kak iena..tahniah ;)

Farra said...

tahniah!! sungguh menjadi la bercuti ke Bali tu?? kami pon kene gi sana kot? ehehe siti..take care oke ;)

Hany FF said...

hehehe...tergelak baca Farrah.
btw Siti...take care of urself & baby keyh. waktu mengandung ni waktu manjakan diri...don't force urself...makan2 la folic acid (10mg enough for early preggy - 1st trimester) & multivitamin/multiminerals.

IeNa said...

Tq2 Sarah..seronok pulak pregnant ni eh hehe

Farra..nak tambah anak lagi ker? Bali best..especially laut dia, pemandangan kat Tanah Lot and Uluwatu are superb!! aku syorkan ko pergi hehe.

Hany, byk nak belajar ngan Hany ni..sabar yer menunggu panggilan phone saya hehehe.Kim salam kat tokcik..lama tak jumpa dia hehe.

rol said...

Amin, insya-Allah. Tahniah dan semoga perjalanan seterusnya akan dimudahkan.

mardhiah12 said...

bestnya...mabruk..bestnya, boleh pegang baby ct nanti..

-are you- said...

Siti, congrats!! tak sabar nak tgk perut ko mem'besar'. camanalah agaknya rupa ko nnt ek :)

yatipruzz said...

hoho congrats siti! ari tu jumpe gorgom....dia kata..igt senang ke nak dpt baby! hehe rupanye kena pi honeymoon gaksss eh :pppp

tk care!

IeNa said...

Hehe..tq tq to all...amboi ayu..ko tak sabar2 tgk aku pregnant eh? :D

yati and aini...doakan lah yer babyku sempurna fizikal tubuh badan dan minda..ameen :)

husna said...

Siti tahniah.....hopefully all goes well..

ummu muhammad said...

Tahniah kak...!
anak kita nampaknya sebaya lah ye. saya pun akan bersalin dlm july/aug ni insha Allah.

Moga2 semuanya berjalan dengan tersangat baik. take care kak

puterikiut said...

tahniah ye ina.. patut la akak tgk lemah je hr tu.. segan nak tanya..hehe

apa2 hal leh dtg tanya kat opis kitorang nie.. :)

IeNa said...

Thanks husna, and congrats for your newborn baby :)

yer ummu muhammad, samalah kita insya Allah..kem salam kat adik akak iznan tu..ntah apa per citer dia hehe.

Kak Nita, insya Allah kalau ada pertanyaan iena dtg menjenguk ofis akak and also Aida hehe.