Friday, March 14, 2008

Accident

Assalamualaikum wbt,

Last 3 days i get involved in an accident, my car rammed a motorcycle ketika nak belok simpang. Serious tak nampak budak lelaki yang naik motorsikal tu..i stopped my car and gave signal before made a turning when suddenly this motorcycle come from nowhere tetiba lalu..langsung gedebush!!

Remuk kereta my husband..mmg menangis aa time tu tgk keta remuk sebelah depan..dah ler first time terlibat dgn accident..nasib baik accident berlaku kat kawasan umah bandar Tun Razak, so my father terus call his friends to look up for me since i was alone during the incident, my husband is working. Takut kemungkinan datang konco2 budak lelaki ni..nahas ler sbb me sorang2 pompuan. Ada 2 orang budak lelaki ni baik hati sungguh..bawakan budak yang luka ni pi klinik..lepas tu advice me mcm mana nak buat.

Dah ler first time accident..apa pun tak tahu..kereta pun husband punya..org tanya husband guna insurans mana pun tak tahu..sadis sungguh Zurina sorang ni. Tau pakai kete jek..yg lain tak tau hehehe.

Lepas buat laporan and hantar keta ke bengkel...balik umah nangis lagi..say sorry to my husband..rasa bersalah sbb rosakkan his car...esoknya demam 2 hari..terkejut kot.

My father bagi pinjam his Avanza to me so that i can commute from Kajang to Bandar Tun Razak. Selama ni mmg park keta my husband kat BTR, so biler guna Avanza ni pun takde masalah sbb waktu me keje, my father boleh guna dia punya keta..cuma belah malam aktiviti dia limited sket ler sbb anak pompuan dia sorang ni pinjam bawak balik Kajang.

Time drive Avanza malam semalam and pagi ni..baru terasa phobianya...selama ni mmg jenis bawak laju gaklaa keta kan..sejak accident ni sanggup laaa dok lama kat lane tak laju sbb tetiba rasa seriau nak drive laju..takut accident lagi.

Pasni janji tak nak rosakkan harta my husband lagi..tanggungjawab isteri kena jaga harta suami..daku sebaliknya muehehe...tapi tak sengaja...sungguh! Next time mmg kena extra berhati-hati...tak best accident ni..nasib baik me and kandungan takde paper. Alhamdulillah.

Oklah eh..update blog pun citer merapu2..takpelah...sesekali menceritakan pengalaman hidup. Blog orang lain sibuk dgn update and analisa PRU-12, dah ramai sangat menganalisa, tak payahlah yer saya buat analisa tambahan di sini.

Apa pun..takbir dan alhamdulillah atas segala kemenangan yang diberikan oleh Allah ketika di dalam pilihanraya baru-baru ini. Kita ini bukan generasi yang menerima sahaja tanpa menganalisa baik buruk serta natijah sebarang claim atau pernyataan dr yang memerintah. Menjadi peringatan buat mereka yang berada di pucuk pimpinan tidak kiralah di parti mana pun untuk sentiasa memperbaiki prestasi dan menjalankan mandat yang diberikan oleh rakyat.

Allahuakbar!!

:)

9 comments:

konot said...

alhamdulillah iena and baby selamat... take care ye..

ieka said...

alHamdulillah ko selamat.. tetibe teringat kisah masa bulan puasa thn lepas, aku dan siha cerita betapa kami tak lena bila ko took over bawa kete.. hehehhe

haritu tak dpt nak cerita panjang.. walaupun lama, tapi rasa cam sekejap je kan:)

cikscarlet said...

uwaaa samelah fobia...sebelum drive tuh doa + baca ayat qursi minta perlindungan dari Allah..takot

Farra said...

sib baik selamat

aku dulu phobia lama gak walaupun accident kecik :D

eLLe said...

laju boleh laju..just be extra careful next time siti...

IeNa said...

Hehe, thanks you girls for your concern..skang ni drive moderate jek..tak bawa laju sgt, tak bawa slow sgt..biasa2 jek...takut aa accident lagi.

waa yati..ko pun pernah accident eh?

thanks shell..sebenarnya waktu aku berlanggar tu bukan sbb aku laju..tapi sbb tak nampak motor..tapi taubat gaklah tak nak drive laju2 heheh.

hasben ummu nufayl said...

hehe..

IeNa said...

Jahat seh hasben ummu nufayl nih..ummu nufayl..tolong jadi proxy saya pukul ur hasben bulih? muehehehe

elmaf said...

ehem ehem, ni bawak laju laju ni pembawakan budak ke? konar baring tak ingat tu hehehe.. gurau jek jangan marah nanti kena jual.. ala kulli hal ElhamdulilLah semua selamat..