Wednesday, July 23, 2008

Salam pertemuan

Assalamualaikum wbt to all,

:)

Subhanallah..berkesempatan juga akhirnya untuk saya mencoret sesuatu di sini..setelah hampir 2 months 'menghilangkan diri' ;)

Sesungguhnya saya sgt sibuk dgn kerja...tak sempat nak jenguk blog sendiri, apatah lagi blog org lain. E mail Yahoo pun saya kira sudah penuh kot.

Dtg kerja terus menghadap e mail dan GM, lepas tu buat kerja dan attend meeting...waktu lunch pergi lunch..habis kerja bergegas pulang ke rumah dek suami tidak gemar saya pulang lewat ke rumah. Ini pun berkesempatan nak update disebabkan husband saya outstation ke Terengganu, bolehlah pulang rumah lewat sedikit. Jadual hidup agak padat..makanya saya tiada masa nak mengupdate blog, kalau dah sampai rumah..minta maaflah kalau nak buka laptop..mmg malas giler dan penat. Kdg2 sahaja saya bangun awal pagi untuk update kerja tertangguh..itu pun kalau terpaksa.

Dulu saya akan park kereta di Bandar Tun Razak, sekarang ini memandu terus ke tempat kerja kerana sudah tidak larat berjalan jauh, cepat mengah. Kandungan saya sudah masuk 6 bulan..berjalan jauh sedikit mmg rasa seperti tidak cukup nafas. Dan juga tak sanggup nak berebut dan bersesak di dalam LRT yang padat dgn manusia.

Alhamdulillah jangkanya saya akan bersalin pada 16 Oktober 2008, selepas Raya. Kalau ditakdirkan awal 2 minggu..mungkin bersalin pada hari Raya Aidilfitri tu sendiri. Hish tak naklah..saya nak puas beraya dulu baru bersalin hehehe.

Saya dan suami dah beli rumah di Kajang..dekat dengan rumah mak mertua saya. Mak mertua saya tinggal berdua sahaja dengan adik ipar perempuan saya, makanya kami fikir eloklah beli rumah dekat dengan rumah mak mertua agar senang untuk menjenguk sekiranya ada masalah. Ok juga duduk di Kajang ni...saya keluar rumah pukul 7.40 pagi dan akan sampai di ofis pukul 8.20 pagi...abt 30 to 40 mins. Takdelah keluar rumah awal sgt, sempat lagi breakfast di rumah.

Oklah yer...hanya sekadar memecahkan kesunyian blog ini memandangkan saya ada kesempatan kali ini.

Kita berjumpa di lain kali insya Allah :)

Wassalam.

16 comments:

aida said...

ct, kalau bersalin masa raya pun best apa.. tiap2 kali raya boleh celebrate birthday baby

oh rupanya dah drive ke office skrg, jaga kesihatan yer..

dah bersawang habis blog ko ni.. hehehe

jangan balik lambat lagi, balik awal boleh layan suami :)

Ummu Auni said...

adeh adeh, aku jenguk blog ct ni, 2 bulan sekali baru uodate...adeh adeh...kerapkan dirimu update, aku nak tahu progress baby

++ hainey ++ said...

k.iena...saya pon dah 6 bulan jugak...tapi due bulan november ;)...doa sama2 seme selamat k...

IeNa said...

ha ah eh aida..kalau aku bersalin time raya..boleh sambut 2 occasions sekali eh.

Tak larat aku nk naik train..aku rasa aku drive pi keje lebih cepat sampai ofis compared aku naik lrt walaupun aku keluar awal dr rumah kalau naik train, cuma duit minyak jerlah kena tahan sket. Tapi relaler aku naik keta sbb tak sanggup nak mengangkut perut, pastu laptop lagi...lepas tu nk mengharap belas org bagi tempat duduk dlm train, aiyaaa...baik aku drive pi keje jer terus.

hehe aini..aku sibuk aa..serius sibuk..nak tau pasal baby eh? Skang ni hari2 dia menendang..seronok eh rasa ada org dlm perut kita hehe.Ada sekali tu aku rasa penat sgt..sampai aku ternangis lepas solat maghrib..rupanya mcm ni rasa jadi seorang ibu...dek kerana sayang kat anak..penat mcm mana pun harungi jugak :)

hainey..congrats!!! seronok ni..nanti baby kita jadi geng hehehe. Dah scan belum? ;)

-ummu amin- said...

siti, berkurun aku tunggu citer ko.. baru nak update skang.. dah tahuke baby boy ke girl? kalau bersalin pas raya, sempat lagilah kalau nak buat reunion masa bln pose nnt yerk? aku nak tgk cmn rupanya ko pregnant... makin cute tak :) btw, be careful driving masa pregnant nih... biar bawak slow asal selamat :)

IeNa said...

hehe ayu..

aku mmg cute time pregnant ni..serius muhahaha (perasan cute!) heheh.


boleh boleh...aku on jek :D

abuamiir said...

keluar 740 boleh sampai awalkat BKM? ikut jalan mana nih?
update blog? saya sendiri pun tak menyempat

IeNa said...

iena ikut jalan grand saga, masuk loke yew..tapi skang ni jalan kat phoenix tgh tutp satu lorong and kat loke yew tgh alter jalan...kena keluar kol 7.30 pagi boleh sampai kol 8.30 kat ofis.

Farra said...

wah, keluar 7.40 masih sempat reach office before 8.30am dr Kajang? not bad...baru tau ko dah update blog sbb terjumpa gorgom masa kat annexe last week...jaga kesihatan ok..drive elok2 jgn merempit walau dah lewat hihi
mmg naik train lebih lama dr kereta sebab masa menunggu tu..aku dah salu naik tren la ni

ummu muhammad said...

lamanyaaaaaaaa baru dpt tau cerita kak iena. Kak..anak kita sebaya la nnt insha Allah. kalo baby akak boy, leh main bola sesama..eheh

jaga diri molek...nnt dah salin..jgn update lmbt sgt kay

*tanak ke balas sms saya?

dinaluzriq said...

slm zunnurain..

sy ada surprise utk zunnurain..jmput ke blog.. :)
saja suka-suka..:)

RUN WITH THE WAVE said...

Hey there! Come and join us for a BBQ buffet at the beach in Penang with watersports activities included this Christmas! Sign up now! Check out my website at www.runwiththewave.com Thanks!

ummu muhammad said...

wahai ibu baru...update!!!

dianz said...

salam buat siti nur insyirah :)

eLLe said...

update laa sitiii....

IeNa said...

yerlaa..aku update ler ni...heheh