Friday, February 27, 2009

:D


Syukran to Ayu, Kak Nieta and Ika yang tag me eventho there is a very2 slim chance for me to respond due to endless work (bilerlaaa boleh tukar kerja ni? byk keje ler jd business controller ni)
1. Copy badge "2008 cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda
Tadaaa...copy dah.
2. Link / n citer kan kembali siapa yang memberi award ini kpd anda.
2.1 Ayu
Heh, kenal Ayu waktu kat Pre-U MMU di Melaka, selamba badak jek me tegur dia kat depan lift sbb ingatkan dia adalah my senior di sekolah menengah dulu..muka cam sama jek. Rupanya salah orang. Disebabkan bilik kami dekat2 and entah macam mana kami boleh jadi satu geng, jadinya berterusan ler jadi geng yang sgt rapat sampai hari ini.
2.2 Kak Nieta
Mcm mana eh Kak Nieta kita boleh kenal? Tapi rasanya kami satu fakulti Mgmt kat MMU dulu, itulah rasanya punca kami berkenalan. Rasanya pernah satu kelas, kat MMU dulu kelas bebudak Mgmt selalu campur2 course waktu first year.
2.3 Ika @ Tikot
Ika adalah among the first person yang saya jumpa di Pre-U Melaka dulu. Saya ketuk pntu bilik dia untuk tanya kiblat sbb nak solat Zuhur...terkejut memula tgk wajah Ika macam wajah pelakon drama Rozie (tak ingat nama penuh aktres ni). Pastu kami rapat sbb Ika sebilik dgn Farra Aiza yang menjadi classmate saya..so selalu buat assignment n discussion kat bilik Farra. Sebab tu close ngan Ika. Bertambah close bila kami sama2 dilantik menjadi exco SRC MMU, jadi belangkas ler kami ke mana-mana. Tahun akhir, saya ditempatkan satu bilik hostel bersama Ika dan Siha. Bayangkan ler kami yg mmg satu geng ni dpt jadi rumet...havoclaa bilik. Siap buat projek masak-memasak ler dlm bilik, masak nasi lemak, masak kuih jemput2 and penkek. Disebabkan kami selalu bersama-sama, orang akan sibuk bertanya kalau salah seorang takde. Kami ni mmg bestfriend n sama wavelength sampai kalau ada salah seorang tak dpt nak articulate idea, yang lagi sorang tolong menerangkan. Haaa..terer tak kitorang? Mueheheh
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta /hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
Hobi/Fakta 1 - saya suka membaca, apa2 ajerlah semua saya baca.
hobi/Fakta 2 - saya suka martial art, walaupun saya tak terer sgt. Kalau ada rancangan pasal martial art jek, normally saya akan tgk. Dapat husband pun org silat..pernah gak praktis berlawan dgn dia...sakit badan dibuatnya. Skang ni tak praktis lagi sbb tak nak sakit badan asyik kena penangan silat.
hobi/fakta 3 - saya ada seorang anak perempuan yg comel (muehehe..puji anak sendiri...takpelah,kan..biar aaa muehehe), namanya Nur Insyirah yang sekarang berumur 4 bulan setengah. Suka main2 dengan dia sbb dia suka gelak2.
hobi/fakta 4 - saya suka art, tak kira apa hasil seni pun walaupun saya sendiri tak reti melukis. Saya suka menghayati lukisan dan warna-warna.
hobi/fakta 5- saya juga suka berenang, bak kata org 'hantu air'. Keluarga saya mmg jenis suka main air, so normally kami suka mandi laut/sungai n kalau pergi bercuti, mmg suka tempat2 yang dekat dengan laut atau sungai.
hobi/fakta 6 - saya kurang mahir buat kerja2 kewanitaan ni i.e. menjahit baju, memasak kek dan menggubah bunga/hantaran dan sebagainya. Tapi azam baru saya nak memahirkan diri untuk masak kek dan masakan western sbb suami saya suka.
hobi/fakta 7- saya suka belajar, rasanya kalau ada peluang untuk belajar sampai tua, saya nak kot. Cumanya sekarang sejak ada baby ni...semangat tu kurang sikit (ntah bilerlaaa nak sambung Doctorate)
hobi/fakta 8: saya mmg orang yang jenis kalau buat kerja, mmg concentrate giler. Kalau saya tgh concentrate buat kerja yg extremely urgent atau study, jgnlaa ganggu2. Kekadang layan jugaklaa kalau important, tapi normally saya akan cut the topic short. Biler dah habis kerja penting tu, baru saya pergi balik kat org tu tanya apa saya boleh tolong lagi.
4. Pilih 5 penerima award seterusnya n nyatakan di blog anda.
Tak rajin nak tag org lain :D
***********************************************************************************

Sebenarnya saya mmg dah lama tak berkesempatan untuk update blog ni..tapi disebabkan saya nak break the routine saya yg asyik memanjang sibuk setiap hari, lagipun pagi tadi dah settle mesyuarat pengurusan, makanya saya mengambil keputusan untuk update jugak blog ni. Tapi pas ni tak tau berapa lama lagilaaa saya boleh update blog ni sekali lagi.
Until then, salam sayang untuk semua :D

6 comments:

puterikiut said...

nak tambah skit..kita kenal masa jd OC kat melaka kot 1999..b4 pindah cyber..masa tu kak nieta dgn geng 4 org..pastu kita kan 1 bangunan opis kat bkt mahkamah.. btw kak nieta pun business controller gak..maybe sbb ada 3 org 1 unit leh bahagi2 kan keje kan..ada masa busy ada masa tak bz..hehe

Farra said...

ct, aku pon nak tambah sket on fakta no 8.

Kalau chatting zaman U dulu mmg concentrate habeh gak! ihiks..jgn maraah..gurau jekk

fakta no 6 tu~ ko nak resipi kek apa? meh buzz me :D lps tu share kat blog

IeNa said...

ha ahlaa kak nieta, kita kenal waktu jadi OClaaa..mcm mana tak teringat lak nih...best ek OC tahun tu..time geng2 abg shahul buat drama menari ballet kat atas pentas heheh.

Kak Nieta pun busines controller eh? penat laa jadi BC ni..apart from BC kena buat Business Strategy and Performance Mgt, ebery month kena keluar report and strategi..pening dibuatnya.

Farra,

Aku nak resepi cup cake, boleh? Tak pun..nak cheese tart sbb aku suka makan, cuma tak reti nak buat hehehe

puterikiut said...

itu siti yang mmg budak akaun.. mcm kak nieta nie kalau ikutkan lagi la tak minat nak kena buat finance.. tapi dah keje nak buat mcm mana lama2 leh adapt.. especially part reporting itu blum dikira project gems lagi.. btw semua keje susah kot.. hehe

Aidura Sofiee said...

salam ziarah.

Ummu Izzuddeen said...

Salam iena...
Insyirah dan umminya apa khabar? Jemput berkunjung ke blog saya ye.