Wednesday, November 01, 2006

Tenang

Assalamualaikum wbt,

:)

Sejuk dan tenang hati rasanya sekarang ini, alhamdulillah :)

Bersyukur sbb bukan selalu boleh rasa perasaan ini kecuali kalau sedang bermunajat kepada Allah yang tersangatlah jarangnya, itu pun biasanya tak rasa sejuk..rasa takut sbb selalu buat dosa adalah hehe. So biler perasaan damai ni hadir dlm hati, sgt2 appreciate dan bersyukur.

Alhamdulillah Aidilfitri dilalui dengan suasana gembira bersama keluarga di kampung. Rasa sgt heaven bertemu dgn sanak saudara yang tersangatlah jarang berkumpul sekali atas kesibukan masing-masing. Balik ke Pedas, Rembau pada hari raya pertama, balik ke Batu Kikir, Jempol pada hari raya kedua, dan pada hari raya ketiga kembali semula ke Pedas sehingga Sabtu lepas. Mmg keluarga saya suka spend Raya di kampung lama2..dr dulu lagi. Kalau ada 2 minggu cuti, 2 minggulah di kampung. Seronok! :)

Kelas akan bermula pada Sabtu ini, result exam akan keluar esok. Saya berdoa agar lecturer baik hati bagi markah bagus dlm bulan puasa yg lepas hehe.

Saya bermimpikan seseorang yang telah lama pergi, moga tenteram arwah di dunia sana, insya Allah.

Purse saya hilang ketika membeli belah di Jalan TAR 2 hari sebelum Raya. Fortunately saya baru sahaja memasukkan duit ke bank sebelum beg tangan saya ditoreh. I bet pencuri tu mesti bengang sbb dpt purse saya yg takde duit kecuali duit syiling yang agaknya mungkin tak sampai seringgit sbb saya mmg tak suka bawa duit syiling bebanyak dlm purse.

Geram jek ngan pencuri2 hampeh ni..saya rahsiakan from my parent sbb tak nak kena bebel sbb careless etc. Malas. Terpaksa ler buat IC and document baru Isnin lepas. Nasib baik jumpa Inspektor cute kat Balai Polis Dang Wangi (tak taulaa dia Malay ker Chinese sbb tak tgk tag nama, tp cutelah dia hoho), dahlaa beg yg kena toreh tu beg kesayangan walaupun saya dh pakai hampir 2 tahun. Sabar jeklaaa.

During beg kena toreh tu, ada 3 purse (my purse, my sister and my younger's) and 2 handphone dlm beg tangan tu, nasib baik dia ambil my purse yg takde duit shj, kalau ler dia ambil my hp and other purses..mmg nangis kot hehe. Terpaksalaa beli baju raya pinjam duit adik and kakak time tu and berjalan mcm org pelarian sbb takde IC.
Next time kalau nk pi jalan TAR, mmg takkan bawa beg tangan. I'll bring a credit card and duit jek masuk dlm poket, tu pun pegang jek all the time hoho.

Jumpa lagi insya Allah, assalamualaikum :)

8 comments:

rol said...

Eid Mubarak, Maaf Zahir Batin. All the best for your results. (Please don't ask anything about my results over the Internet, thank you. Offline, OK.)

mardhiah12 said...

siti, good luck. hari ni kan? hehe

konot said...

iena,
sorry to hear about yr purse. and good luck for your result!

IeNa said...

rol, aini and kak yana,

iena dah check result..betterlah dr last sem..tp still for me not too good hehe. Craving for A nih huhu.

Kak Yana and Aini, amacam result?

Rollie kena tanya personal sendiri kat dia hehe.

mardhiah12 said...

Alhamdulillah. ko sure 3.6 above ni..:P

p/s kalau tak de A, A- pun jadilah..at least first class, hehe

IeNa said...

:)

ika said...

bestkan raya kat kampung and jumpa sedara mara...akak mmg raya kat kampung lerr..rumah nie jadi tmpt berhimpun sedara mara..mmg riuh rendah.

akak ada baca kt hmetro, sindiet yg buat keje cu kt jln TAR tu pompuan..dahsyat..next time kita semua kena be careful..

sedih ckit next sem x sama class lagi..anywa t'row jumpa k..jgn lewat sgt datang..take care :))

IeNa said...

aaa kak ika, tak bestnyaa akak tak join kelas kitorang :(

kelas kitorang best heheh..dr obay dah tak garang dah heheh