Wednesday, February 21, 2007

My grandma and Ika

Assalamualaikum wbt,

Saya sedang migraine, gara2 tak makan sejak pagi sehinggalah pukul 6 petang tadi baru dapat menghadap makanan, kerana sibuk menyiapkan slide presentation GM yang mahukan slide tersebut disiapkan by today. Yg menjadi susahnya membuat slide ni kerana insan2 yg sepatutnya beri saya input on last 19 tak hantar input, and today pulak mereka bercuti..saya terpaksa mencari input sendiri sbb nk kena siapkan slide GM by today. Tu yg susah sket tu.

Cuti 4 hari berada di kampung Batu Kikir, menziarah nenek saya yg sdg uzur. Rumah tak putus2 orang datang berkunjung. Semua ahli saudara pun balik..terasa mcm balik Raya pula kerana semua org berkumpul di rumah nenek. Alhamdulillah nenek saya dah tak sebut2 lagi pasal mati...tapi everytime i looked into her eyes, i turned my gaze away..coz saya tak nak lihat matanya yang merenung saya dgn pandangan yg lama dan sayu. I felt sad coz i never have experience someone close to me pass away except for my cousin who passed away during his sleep, and my great grandma who died for sakit tua. I pray to Allah to let my grandma live longer, she's a good woman. She was hospitalized from last Monday to Thursday coz she was so weak, and my auntie brought her home at Batu Kikir on Friday. On Saturday morning, my family and i went back to Pilah and gathered with our relatives at kampung. They had a kenduri Yassin for my grandma on the previous nite.

On Monday nite, we had to rushed her back to hospital coz she cried in pain. All of us were scared actually. Luckily doc gave a medicine and asker her to rest. Since i was at kampung on Saturday till Monday, people were non-stop came and visited her. Jenuh jugaklah asyik membancuh air utk tetamu..but it was ok, i had chance to meet all sedara mara jauh yang tak pernah jumpa sebelum ni.

Kejutan yg amat biler Abg Razim Faris datang menziarah menemani Datuk Khalid Yunus (he's my father's cousin actually)..kelam kabut mencari tudung sbb tak sangka boleh berjumpa di kampung. Abg Razim dah gempal sket hehe, org kuat IBM. Tgh sibuk buat air, tgk2 dia dah balik. Dia kena balik KL cepat sbb nak jumpa Sir taekwondo kami kat MMU dulu and Robert (our taekwondo mate) di Melaka. Giler sayang Sir Abg Razim ni..tapi mmg Sir kami tu baik..very understanding and best.

Ok yer..doakan nenek saya sembuh..really pray for it.

Ika, whatever happens..uhibbuki lillah..jgn luper aku and Siha biler dah berjauhan nanti...apa pun dugaan yg datang, atau jarak yang memisahkan..takkan ada yg dapat merobohkan our friendship, insya Allah selagi Allah memelihara persahabatan kita..kan Siha,kan? :)

Sedih Ika kena transfer balik Melaka..saper lagilaa yg boleh masakkan daging black paper best mcm Ika, and prepare candle light dinner for me and Siha? Tak bestnyaaaaa Ika takde kat KL!

Ok eh..terpaksa stop sekarang, jumpa lagi insya Allah.

Assalamualaikum :)

4 comments:

ieka said...

hehe ape ni..potong trip. u cut down the thrill la dear. anti-climax betul..ahhaha aku tak sempat nak annouce. alaa relax la.. melaka bukan jauh sgt. lagipun kalau aku dekat kat kl pun bukan selalu ko dtg jumpa aku.. hehe :P anyway thank you for the wishes.
"ikan di laut, asam di darat, dalam periuk bertemu jua" :P

ieka said...

oh lupe plak nak comment. bukan sengaja candle light dinner, sebenarnye nak jimat bil letrik.. kekekkeke

and pasal ur grandmom tu.. haritu dah citer sikit kan, maybe the next time we see i'll share some story with you. my grandmom pun strok juga. twice actually. alHamdulillah pjg lagi umo die.

R2K said...

: )

IeNa said...

:)