Wednesday, August 25, 2004

Alhamdulillah utk semuanya:)

Assalamualaikum wbt,

I'll try to rangkum apa jer yang terlintas in my mind sekarang ni...

Perkara2 yang menarik sepanjang minggu lepas:

1. Dapat result mid-term, alhamdulillah result ok, not as what i expected before. Waktu buat mid-term tu, mmg terpaksa akui bahawa main tulis jer apa yang terlintas kat kepala sbb nak kejar masa, betul ker tak betul jawapan allahu'alam. Balik mmg frust sket and terasa mcm down sbb baru first time buat mid-term, rasa mcm susah nak score (padahal soalan senang jek, cuma preparation tak cukup). Tapi alhamdulillah result was very2 ok, since 6/7 dr soalan dapat markah penuh and satu soalan bernilai 20 markah dapat zero. Soalan ni mmg ramai org dapat zero sbb salah apply concept. Nak kena score final pulak lepas ni. Chaiyo!!

2. Habis kelas, pergi program Fazrul "Systemic Thinking". Dia nak tubuhkan core group as pioneer di Malaysia yang bergerak aktif untuk promotion of this new way of thinking. I could not give my definite answer to commit or not since now i have tremendous things to be concentrated on. Not worth it at all kalau beriyer2 setuju nak commit but at the end there is no result to be produced. Tapi guys, if you are interested, let me know so that i can give your name to him. I think this core group will end up as kumpulan pemikir Islam, insya-Allah. That is what Fazrul had told me before ttg intention dia utk form satu group pemikir islam muda di Malaysia.


Bertemu dgn Mardhiah, koordinator program yang comel tapi punya semangat juang yang tinggi. Moga ramai lagi mujahidah sepertinya akan muncul insya-Allah.

3. Habis program Fazrul, pergi Convest UIA. Lepak UIA sampai kol 09.30 malam berjalan cari kamus Arab, tapi tak jumpa. Seronok berjalan dan berbual dgn adik Azrin yang terasa mmg berbaloi. Pastu pegi beli roti Arab 'syaksyaka'. Best sgt roti ni, harga seringgit satu. Tapi serious best :)

4. Semalam discussion group Accounting MBA. One of my group members missing in action sejak exam mid term hari tuh. Dedua exam dia tak sit. Dah call, dah bagi message, dah call no pejabat, semua tak berangkat. Kena kidnap kot. Tapi tak berkesempatan lagi nak ke office dia kat Menara Affin, dekat jer with my office. Ingat nak cari dia, nak tau dia actually dah drop courses ker apa. Actually dia mmg tak confident langsung dgn subject Accounting sbb dia budak IT. Tapi the rest of my group members (semua budak IT except me alone budak Accounting) boleh jer study sesama and buat sesama. Mungkin dia tak confident lagi rasanya, mmg nak kena buat Jejak Kasih ni. Risau juga kalau bebetul dia kena kidnap.

Liana, Azwan and Shahril discussed derang tak nak ambil kelas weekend next semester and they invited me to join them so that we can form group assignment sbb masing2 dah kenal. But i couldnt do that since i have kelas Arab to attend, and the most important thing is..starting this September or October, sure akan byk outstation. Takkan nak burn kelas sbb outstation kan? Sbb tu i decide for UIA sbb kelas dia during weekends and not during weekdays. Kalau nak weekdays, baik buat kat UM. Dekat sgt-sgt and boleh sekali dgn my younger sister yg buat Master kat UM jugak. Tapi derang best ah, semalam kitorang order for 2 Pizza sambil buat discussion. Sebelum ni kitorang buat discussion kat Menara Affin, tempat my geng yg missing in action tu. Tapi sbb dah tak dpt nak contact dia lagi, so we opted for MIDF kat Ampang Park. Ok jugaklah tempat dia.

5. Kelas Arab pada last Monday, i was having very terrible bad mood sbb terfikirkan my overall financial budget utk belajar MBA dan tabungan sampai 2005. Tetiba jek. Malas nak senyum and bercakap banyak. Tapi biler lepas habis solat maghrib, terfikir..mempelajari Arabic ni is one of my pleisure. Satu kegembiraan dan kepuasan yang i really appreciate and be grateful of. Kalau perkara yg memberikan kegembiraan pun menyebabkan i tak gembira, mana lagi nak cari kegembiraan tersebut. We can decide which emotions we want to be in. And that nite i chose to be happy, and alhamdulillah it did. Sepanjang kelas tu, i cakap dgn hati, apa yang perlu dirisaukan? Allah kan ada, minta jer semua yang kita hendak. Dia yang beri rezeki dan sebagainya. Tenang sikit hati :)

Apa lagi nak citer ek? Tu jer kot. Oh ya, ada ker GM suh i jadi webmaster FMD utk term Jan-Jun 2005? Giler ker haper. I bukannya terer buat web, Zahan lain ler. Walaupun both of us budak Accounting, tapi normal ler bebudak lelaki MMU terer nak buat2 web ni. I have to pair with Abg Is, nasib baik jugaklah. Keirul is in my team. Tak reti nanti, i suh ajer Keirul yg buat hehe. Isk, nak kena belajar byk bende pulak nak buat web ni. Pernah buat sekali during Matrics dulu guna Netscape Navigator. Malas aaaaaaaaaa. Tapi takpe, cabaran perlu disahut. Hehe.

Ok, nak bergerak ke Menara Telekom after this sbb ada videoconference with Dato' CE. Takde keje ah derang ni. Buat videoconference sengsorang tak leh? Hmm....

Wassalam :)


3 comments:

cPoL said...

http://www.washingtontimes.com/world/20040819-111615-8930r.htm

azrin said...

salam...k.iena,azrin dah g kedai buku tu tp x tau la buku tu ke yg akak maksudkan. kulit tebal berwarna biru. dicetak kat beirut. takde la tebal sgt. buku tu mcm akak ckp english-arabic. harga student RM88 harga pasaran RM178...ye ke??? entah la...tp camtu la yg saya dgr! :)) kalau salah maap ler.. :) cute la blog ni n best baca celoteh akak kekeke

IeNa said...

Hehe, masuk jugak awak kat blog akak ni ek azrin hehe.Ahlan wa sahlan, pasni leh tag blog bebanyak ek ;)

Ttg kamus tu, let me see first that kamus ek. Awak check kat kedai buku kat Gombak tu ker? Nanti akak pegi check kalau ada kesempatan, insya-Allah :)