Tuesday, December 14, 2010

My third pregnancy :D

Salam,

Yeah..i know this is quite shocking to know, that i am now pregnant for the third time, while Imran is almost 8 months old by next week. I've been pregnant for 5 weeks and 3 days, baru tahu semalam.

Rezeki Allah, alhamdulillah.

Yang takutnya coz saya Ceaser ketika kelahiran Imran, disebabkan poor progress of delivery. Saya sgt2 berharap dan berdoa, moga kelahiran yang satu ini adalah normal, sama seperti kelahiran Insyirah dahulu. Takutnya sbb jarak Imran and this new baby ni tak sampai setahun! :D

Oklah yer, minta diri dulu.

Wassalam

17 comments:

-ummu amin- said...

OMG!!! siti!! aku taulah hang nak marathon tapi it's just to soon... apa2pun dah Allah nak bagi rezekikan.. terima jerlah.. but you've to be extra careful sbb caesar..

Ummu Auni said...

wuits..congrats!!!!! ini kena ambil ilmu dari aida ni...ehehe...marathon beb :D. happy.

afi said...

alhamdulillah congrats ina. doa byk2 k! tawakal padaNya.

sikulat said...

congrate congrate.. hihihi..

Hany FF said...

wah, siti dah nak kejar kami dah nih. heh! take care siti, bykkan berdoa dan menambah ilmu. saat begini byk cabarannya. kuatkan diri dan jiwa.

take care! share with us always ya!
mabruk!

aida said...

rezeki siti anak banyak-banyak, alhamdulillah... aku pun takde apa-apa masalah mengandung, cuma bila ngandung no 4, Allah uji mmg dugaan lebih sikit la

yg pastinya lepas bersali no 4, mmg rasa badan sakit-sakit kes bersalin rapat. aku tanya kakak kat sini yg bersalin setahun sorang pun sama

ZurratulAin said...

congrats siti..

IeNa said...

Huhu, syukran semua..terkejut,kan? daku pun terkejut jugak biler buat pregnancy test tu, tak tau nak rasa happy ke tak, 50-50 sbb ada rasa mcm tak percaya, ada rasa takut kena bedah lagi, semua rasa ada. Sampai husband kata, senyumlah sikit nak dpt baby baru :)

Aida, aku kena menuntut dr ko ni, camner nak bersalin normal mcm kes Fawwaz dulu huhu.

aida said...

siti, yang penting jaga makan.. kalau ikut gynae aku, dia pantang betul naik berat masa ngandung lebih 10 kg (10 kg till end of pregnancy tu).. sebab dia kata nanti obese la, susah nak teran baby, banak glukos etc... aku diet betul2 masa ngandung fawwaz dulu

aku kalau ngandung, senyum je.. orang nak kata apa pun biarlah. rezeki tau anak ramai ni

etah~ said...

congrate puan ina oi!~
amboi2..terkejut i tw..
dtg mesir ader sowg je ank buah,thn dpn i blk mesia ader 4 ank buah..hohoho~
mnm pati ikan haruan byk2 bg elok luka dlm tuh..
dh sembuh luka dlm br leh bersalin normal~

IeNa said...

hehe thanks aida, ko tau tak aku kena lecture dgn jie pasal termengandung awal sgt ni hehe. Nak buat mcm mana, after baby baru ni aku kena rasa aku pakai IUD hehe.

Etah, mcm mana nka tau yg dalam tu dah sembuh ke belum?

aida said...

kalau ceaser mmg tak sembuh lagi, siap doc marah masa aku ngandung fawwaz.. pedih ok time dia tekan perut.

tu aku terus pergi jumpa gynae, malas nak take risk jumpa doktor klinik ni.. ada je nak tembak ngandung awal

IeNa said...

oo, kena lecture gak ke aida?

aku kalau kena lecture, aku tukar doktor jek, tak kuasa aku nak dgr lecture org. Benda nak jadi, nak buat mcm mana, yg penting mcm mana nak manage benda yg dah terjadi.

Hari tu ada org sound aku pasal benda ni, aku buat dek and senyap jek. Malas aku nak layan org yg tau nak bagi komen, tapi tak bagi solution/advice apa perlu buat.
Mcm Jie, mmg ler dia lecture aku, tapi dia bagi jugak advice apa nak kena buat and apa yg nak kena jaga.Berbaloilah jugak kena lecture,kan?

Zurina: Malas nak layan bebelan org!

y@tipruzz said...

wah wahhh tahniah!
sgt terkejut bila tahu ni hehe pepe pon selagi korang mampu manage insya allah semua akan dipermudahkan :)
take care okie!

*kite tak larat nk bersalin rapat2 x menang tgn hehe)

IeNa said...

Thanks Yati, anak2 rapat ni cabarannya lebih sikit ler, yang sorang nk berdukung, yang sorang ni nk berpaut. Menangis pulak serentak...ooo...mmg kena banyak2 sabar :D

Farra said...

siti tahniahhhhhhhhhhhhhhh

uhh lambat aku cek blog ko!

IeNa said...

mmg lambat farra, dah kena tinggal train ni! :P