Monday, October 10, 2005

7 list

Assalamualaikum wbt,

I did this nak kata half-heartedly mcm jahat pulak bunyinya, tapi dek kerana janji saya pada Aida, terpaksa juga saya teruskan. Saya tak selesa reveal apa impian saya pada sesiapa, tapi nanti karang penuh pulak 7 list ni dengan perkataan 'reserved' kalau saya tak tulis. Hehe.

Aida, keranamu kuturutkan jua 7 list ni. Pasni banjer aku ayam golek tau! Hohoho

seven things you plan to do before you die:
1 - Further studies in UK
2 - Perform Hajj asap
3 - Get fluent in Arabic
5 - Become a lecturer in UIA
6 - Establish my own education centre
7 - Further studies at ISTAC or Misra kalau boleh (lepas fluent Arabic)


seven things I could do:
1 - Read books/zines
2 - Play Othello/Chess
3 - Swimming
4 - Hope can become a good Muslimah (tiru Aida)
5 - reserved
6 - reserved
7 - reserved

seven celebrity crushes:
1 - Tom Cruise
2 - Takashi Kashiwabara (Big Wings)
3 - Kim Sung Soo (Full House)
3 - Sami Yusuf (ni mesti ramai tak puas hati ni especially Shima hehe)
4 - 7 (blank gak mcm Aida)

seven often repeated words:
1 - Ibu
2 - Tikot
3 - (pasni tak ingat dah sbb byk sgt cakap)


seven physical traits I look for in the opposite sex:

1 - Religion
2 - Boleh buat me gelak (hehe)
3 - 7 (reserved)


seven tags go to:
1 - 7 (sesaper nak buat, buat ler..tak nak paksa :).


Yeaa..sudah tertunai janji pada Aida walaupun kebanyakannya adalah jawapan reserved.

As i have said before, i am a reserved person. I dun tell too much on my personal, and if i do tell, i do it indirectly. Those expressions that you guys can digest from all my past postings were just the surface,they didn't reveal too much about me, and i like to remain that way as long as i could afford.

:)

Wassalam.

6 comments:

ieka said...

wahhh bangganya i bile tgk my name antara yg byk disebut..tapi tak bestnyer nama tu, err nama tu patut nama 'rasie' kan?:P

firasat said...

7 Habbits of Highly Effective People.. yg ni dah ade ke? hehehe...

nuun said...

further studies dengan haj mana lagi aula :P ?

ramai orang ada physical trait religion and bole buat ketawa tu...

IeNa said...

Tikot,

Hehe, takpelaa..tu nama manja aku bagi kat ko..orang lain mana ada nama manja yg aku bagi..spesel utk ko jek tau hoho!!

Oklaa..if you dun want me to call you with that name again, just tell me ler, i will quit. Tapi jgn rasa rindu pulak ek nak dgr aku panggil ko ngan nama tu in future muahahaha (astaghfirullah, awat jahat sgt nih? ). Oklaa oklaa, i dunw ant to quit calling you with that name. Attention to all (penting nih), nick Tikot ni hanya boleh digunakan oleh saya sahaja, org lain kena panggil Ika as Ika atau Zu (eeuuuwwww..kekeke) bleh ek :D

Firasat,

Hmm..7 habits tu ek? hehe..have to admit i'm not a highly effective person, so ada sedikit kelonggaran to me utk tak punya kesemua 7 habits tu hehe.

Abg Faizal,

err..err..mana lagi aula ek? hehe..hmm..mestilah pergi haji dulu. Tapi nak pegi UK jugak, tak kire! Hoho, insya Allah kalau ada rezeki lebih pergilah haji dulu (ni yg kena tanam niat lebih kukuh ni huhu)

Ramai orang ada physical trait religion and bole buat ketawa?

:)

Ada kriteria lain, tapi tidak dinyatakan. Mengapa tidak dinyatakan di sini?

:)

Malu utk demand lebih2 sedangkan diri sendiri pun masih byk kekurangan. So adalah lebih baik tidak dinyatakan.

Tapi mcm best gak aa kalau dpt lelaki cute mcm watak Li Yueng Zhi (time tgh nakal and senyum cute) dlm citer Full House hehe.(Tak habis2 citer Full House :P )

ShiMa said...

:D..takper akak..saya kasik chance la akak dgn Sami Yusuf tu..biarlah saya membawa diri (chewahh) hehe..

IeNa said...

Ecece Shima,

Merajuk ler tu. Hehe.

Tak payah ler bawa diri, akak minat jer kat dia, bukannya nak pegi kahwen ngan dia :P