Thursday, October 06, 2005

AJA AJA FIGHTING!!

Assalamualaikum wbt,

:)

Kaifa haal antum fi hazha Ramadhan kareem? Khayr?

:)

Saya jadi jahat sket semalam, tetiba addicted tgk VCD Full House.

Aaaa, help me. Rasanya nak kena sorok VCD tu. Ika ler ni yg promote,langsung tak leh nak stop tgk citer tu.

Hehe, selamba jer blame Ika padahal kita sendiri yang pilih nak tgk VCD. Acah jer Tikot, sure ko mesti rasa nak cekik2 aku kan? :D

Hany sdg dalam keadaan tak sihat skang, moga Allah cepat sembuhkan Ummu Nufayl ni. Kalau dah sembuh, Hany kena banjer saya ayam golek tau Hany hehe.

Ok, nak pen off dulu.

Moga pengisian Ramadhan kita lebih baik dr hari ke sehari k.

Saya tgh mencuba untuk melawan addiction saya pada VCD Full House ni. Time-time Ramadhan ni ler VCD best ada kat umah saya huhu.

Bak kata Li Yeung Zhi dan Han Ji En (watak lelaki dan perempuan utama dalam citer Full House)

AJA AJA FIGHTING!!

Go Go Fighting!!

Waa..kena mujahadah lebih sket ler skang ni sbb dugaannya sungguh ler menarik hati hoho :P

Wassalam.

4 comments:

firasat said...

kira ok la tu tengok Full House..
semalam saya tengok WWE Smackdown lepas balik dari terawih dan tadarus kat masjid... aduss...

IeNa said...

Hehe, tgk wrestling ek?

Ok kot kalau tgk TV lepas solat terawih and tadarus.

Kalau tak pegi solat terawih semata2 nak tgk TV atau buat benda2 yang tak berfaedah tu yg tak best sket kot bunyinya :)

sakinah said...

assalamu'alaikum adeq...heheh..akak pun tgh dok syok sendiri tengok citer Korea..hehehe...yelah...sekarang nih barulah kita nampak realiti iman kita sebenarnya..sebab hasutan dan godaan syaitan amat minima di bulan Ramadhan ini...sebearnya kita masih lagi bergelumang dalam nafsu lawwamah...jauh lagi dr nafsu muthmainnah...sdgkan kita tahukan dr AL Quran Surah AL Fajr 27-30 yang bermula dgn ayat "Yaa ayyuhann Nafsul muthmainnnah..." bhw jiwa yang tenang tempatnya di sisi ALLAH...di saat ini baru kita mengerti mengapa iman kita amat lemah menghadapi mehnah dari ALLAH & sering merasa kita ini "dizalimi" oleh ALLAH setiap kali dada kita ditimpa ujian..sebenarnya "Inni kuntum minadzolimiin"..hmmm semoga Raadhan ini (hanya sebulan yaa diri) kita bersama2 larutkan diri dengan tadabbur AL QUran dan zikrullah....Ingatlah " Wal 'Asr..innal insanalafii khusr.."
Sesungguhnya org yang menulis ini hanya akan masuk syurga dengan Rahmat ALLAH saja...'afwan..benar2 mahu menasihati diri sendiri...

kak ina

IeNa said...

:)

Kak Ina,

Iena dah habis dah tgk citer Full House tu, habiskan cepat so that iena leh concentrate ngan Ramadhan.

Aiyaa...dugaan sungguh hebat tgk citer Korea ni. Next time kena set policy citer2 Korea/Taiwan/etc etc diharamkan berada di rumah saya pada setiap Ramadhan hehe.

It's true about what you were saying, dugaan mcm ni pun kita boleh lemah. Tak tau ler kalau ada cubaan yang lebih berat, ntah macam mana agaknya.

Kita usaha sama2 moga dapat menjalani Ramadhan ini dengan penuh kualiti yer kak ina?

Chaiyyo!!

:D