Wednesday, June 30, 2004

Karenah staff

Assalamualaikum wbt,

Semalam meeting pengurusan, my presentation ended with a big applause by FMD members sbb berjaya carry tugas Business Controller dengan baik in one month (claimed by them, not me)

Alhamdulillah atas segala kesempatan nak merasa pujian, tapi sebelum kena puji tu, kena tembak juga ttg karenah staff BC ni(dush dush dgn bazooka, nasib baik tak dengan Tomahawk ker apa ker, kalau tak lama dah longlai waktu buat presentation tu)

Pening kepala sekejap. Kita sedang berurusan dengan manusia, ciptaan Allah yang sungguh kompleks dan dynamic. Kita tak dpt nak atur perilaku dan pemikiran mereka seumpama memprogramkan robot dan komputer.

Macam mana nak tackle masalah staff dan manusia umum lainnya?

Tarbiyyah dan pendedahan ilmu secara konsisten. Tapi macam mana nak tarbiyah? Apatah lagi dengan orang-orang yang sudah berumur ini?

Hmm..had to find a way.

Wassalam.

2 comments:

P31:10 said...

What does "Karenah" mean? I named my daughter that, because I combined the names "Karen" and "Irene" I would like to know what it means..

IeNa said...

Karenah means behaviour :)