Monday, June 14, 2004

Sabar dan pengharapan

Assalamualaikum wbt,

Sabar itu separuh dari iman. Benar pernyataan ini, sememangnya tidak dapat disangkal.

Sabar dan tawakkal kepada Allah, insya-Allah Allah akan membantu. Sekali lagi benar, apatah lagi pada diri yang pernah mengalaminya.

Sabar dan bergembira dengan ujian yang ditimpakan olehNya, maka akan berbahagialah kita kerana sabar dan tabahnya kita menghadapi ujian tersebut. Benar, namun kadang-kadang ujian itu amat pahit untuk ditelan :)

Disebabkan tiada kesabaran di dalam hidup, manusia sering berfikir pendek dan mencari jalan singkat untuk menamatkan masalah. Sama ada dengan mengambil dadah, minum arak, membunuh diri dan sebagainya.

Benarkah kita diajar untuk menghadapi rintangan yang diterima dengan cara sedemikian?

Mengapa tidak dicari Dia yang menurunkan dugaan itu, berharapkan agar dikurniakan ketabahan dan keringanan cubaan?

Bukankan Dia yang perlu kita hadap dan adu akan segala perkara?

Hanya Allah tempat pergantungan segala harapan dan impian.

iena.

****************************************************************************


Here is a poem that i copy from a mailinglist, how beautiful the poem is :)


In the name of Allah, the Most Gracious, Most Merciful,
There is none worthy of worship except Allah,
And Muhammad is the Messenger of Allah...

Another academic year has just passed by,
This summer I'm going home, but soon I may die,
For in this life, death is the only certainty,
And soon in the grave, we may regret, we may cry...

This poem is for you...
You may be family, or just like family to me,
A friend... a stranger...
I may see you again, I may not,
Or maybe, I've never met you at all!

I want to say thank you, thank you all,
Everyone, thank you, you've helped me so much,
May Allah reward you all with much good,
Good in this life, and the hereafter...
With Jannat-ul-Firdaus, the highest heaven of all

I want to ask for your forgiveness...
For any wrong, said or done,
Knowingly or unknowingly,
For any debts unpaid, any promises unfulfilled,
For breaking your heart... may Allah forgive us all!

To my non-Muslim friends, I want to especially say... sorry,
I have not passed the Message... with wisdom...
Of God, the Quran, the Hereafter...
For it is my duty, and for all the Muslims our duty,
For Muhammad was the Last Prophet, the Final Messenger of God!

And to my Muslim friends, I want to also say sorry...
For we should remind each other, and this I have tried,
With wisdom like Allah commanded...
O Allah, how do we do this work???
O Allah, You are most forgiving, O Allah forgive us all...

And I am sorry for myself...
For not learning much about Islam, Iman (faith) and Ihsan (perfection),
O Muslims we must learn, and practise also we must,
And don't forget to tell others...
We don't want to enter heaven alone!

May we all be guided, on the straight path,
May we all be forgiven, of our sins, big or small,
Thank you all of you, may we be rewarded,
Not just in this life,
But in the eternal Hereafter, with Paradise...

O Allah prevent us from the eternal punishment,
From the punishment of the grave to the eternal Hellfire,
Take care everyone, this life is a test,
Peace be upon you all...
For now I depart, and soon, we will die!


Moga ada iktibar, wassalam.

2 comments:

cPoL said...

waa... lawa template baru.

IeNa said...

PM, lama benar tak dengar berita dari anta. kaifa haal? how's life? :)

Ana pun dah lama tak jenguk ke blog anta, benar-benar dihimpit kesempitan masa. Insya-Allah akan masuk jugak ke sana :)

Template ni ambil template blogger jer, maleh nak create benda baru hehe. Tapi nice,kan? :)