Thursday, April 07, 2005

Usrah

Assalamualaikum wbt,

Hari ni tak disangka-sangka my online sister in UK (i never meet her before, but she was a tutor in UIA before she went to UK), dia tanya khabar and satu soalan cepu emas yang tersangat mahal nilainya keluar..

"Bagaimana dgn usrah?"

Aaaaaaaaaa, soalan yang paling2 sukar untuk dijawab sekarang ni.

Mmg dah lama tak join usrah mana-mana, since ada jek perkara yg timbul time org jemput utk join usrah. Ada exam ler, ada presentation ler, ada etc etc. Banyak sungguh alasan!

Habis nak buat mcm mana, i have things and priorities to do! :( (Alasan lagi :D)

Hmm..terpaksa menyusun langkah dan jadual kembali utk cari masa join usrah.Semalam call Kak Asiah, dia kata dia try arrange usrah Nisa kat area Vista Angkasa,kalau boleh nak gather bebudak UTP, MMU, UKM dan UM kat sana. Best jugak, lebih ramai lebih bagus. Bebudak MMU pun ramai yg stay kat Vista Angkasa tu.Pasni leh heret bebudak ni turun join usrah Nisa hehe (Laili and the geng kat Vista Angkasa minta bersedia yer :D.

Till now k, i have works to do, tomorrow my GM want to see my presentation slide for MCM Fraud Meeting next week, and this becoming Sunday i have my mid term for Operation Management.Need to transform my self to become a bookworm for this week and next week, next week i have mid term for Finance pula :)

Pray for my success k!

Wassalam :)

4 comments:

Hany FF said...

menarik!
kabar2kan lagi nanti! :)

p/s: kiter pun dah lama x der usrah muslimah sendiri. hari tu nak initiate tapi banyak sgt problemnyer. so, gagal. lepas bersalin, kiter pun x betul2 carik. just buat diskusi ilmu dgn suami jek. kalau ada usrah sesama muslimah lg bagus! :)

IeNa said...

bleh aa hany, kita initiate start bulan depan kita, leh ajak lela, busy,kak nita, kak imah ke join, tak pun kita ikut kelas agama yg kita pernah pegi dulu nak?

hehe.

leli said...

yerps k iena.. umah kitorang mmg dok wat usrah 2 minggu skali.. kumpul dak2 muslimat area vista/subang/pj sumer.. sometimes rotate kat umah ahli yg lain.. minggu nih ader.. the next usrah ahad ni kat umah kitorang... jemput la dtg.. kol 3.30 ptg..

k asiah tuh kalu tak silap senior skulah saya dulu kot.. sama satu skulah ngan deqno & ina... dier slalu mai lepak bilik saya dulu waktu saya form 1.. huhuuh...

IeNa said...

Laili, sorry akak tak dpt nak join usrah last Sunday, kepala tgh weng nak qadha tidur sbb ada exam pagi tu :)

Kak Asiah tu senior awak yer? Hehe, takpe, nanti biler Kak Asiah dah arrangekan usrah Nisa, leh jumpa dia :) Dia skang ni mengajar di UiTM as lecturer :)