Monday, July 25, 2005

Islamic economic reason vs personal dream














Subhanallah. Cantiknya pemandangan dan gambar frozen cherries.

Rasa mcm nak pergi UK sekarang juga.

My friend had came out with an astonishing statement to me when i mentioned that one day i would like to go to UK to further my studies. I never imagined in life that i would be receiving this kind of answer:

"Don't go there, they are kuffar, don't support their economy"

Gulpp..i had learnt in my Economic class that one way to get positive balance of trade for a country is by promoting education as what UK, US, Australia and some other countries including Malaysia are doing.

Nak pergi ker tak nak pergi?

Hmm..kalau nak pergi jugak, boleh,kan? Biasa ler, si Zurina yang keras hati. Iznan faham kot maksud akak,kan Iznan? Kami dari 'generasi pembentukan' yang sama hehe ;)

Please don't get misunderstood of what my friend had commented abt pursuing studies in UK. He was just pointing his opinion based on his observations, and for your info he was a graduate from Univ of Leeds. Therefore i believe his comment was a just and fair opinion from his perspective :)

Wassalam.

6 comments:

sakinah said...

http://islamanime.blogspot.com/

adeq tolong lihat dan komen...blog akak niii.....

IeNa said...

Hehe, Kak Yumni melukis?

Subhanallah, cutelaa lukisan akak, jealous ler nih :P

Mmg serius leh jadi geng Hany and Cpol, agaknya org2 sastera ni mmg boleh melukis jugak ek?

Iena dah pergi, nice trying actually, mabruk :) Nanti iena link kat blog iena ek akak? Minta izin ni :)

Hany, tak nak ikut apa yg Kak Yumni buat ker? Hany kan terer sketching jugak,kan? :)

animemuslimah said...

aaa..malu ah..hehehe...kembang kuncup hidung nih..(ujub riya' takabbur dah nih...heheh)..tak ah...sebabnya akak concern jugak tengok anime dan mangga ni semakin digilai oleh anak2 muda...akak suka jgk ..yg tak tahannya semuanya ada unsur2 pornografi....anak2 akak semuanya minat kartun2...sebenarnya banyak kena belajo...sbb akak mmg tahu sikit2 melukis jd try sikit2...hari tuh akak nak buat poster motivasi remaja...cariklah gambar kartun yg comel2...gambar kartun muslimah lah nak letak kat banner..payahlah ...so memangnya hobi melukis...akak harap semakin banyak kartun islami especially anime dgn mangga...harap2 org lain pun boleh gak try lukis atas dasar dakwah...bukan atas dasar melalaikan...thanx adeq...maaf ye salah silap...
luv u
kak yumni

p/s link laaaa...tak payah minta izin...hehehe

IeNa said...

Syukran Kak Yumni hehe, luv ya!!

Moga menjadi mujaddid di dalam dunia anime :)

Ni boleh jadi geng Rollie gak nih, dedua suka anime/manga :)

Hany FF said...

heheh..
siti, malu jek sebut nama hany. tak terer le..heks heks.

btw, hany pun dah masuk blog anime kak yumni tu. commeyyy sgt! heh heh...;) join ler alwancomics :D

IeNa said...

:)

Rendah diri ek Hany? :)