Tuesday, December 27, 2005

Happy

Assalamualaikum wbt,

Subhanallah...

Bulan ini byk peristiwa terkejut2 yang saya terima, yang saya tak sangka akan berlaku pun. Yang pasti, saya gembira dgn berita-berita ini. Tak boleh nak reveal apa berita-berita gembira ini sbb sudah berjanji, tapi yg penting kita kena panjatkan kesyukuran kepada hadrat Allah atas segala kurniaanNya.

:)

Ya Allah, i can't stop smiling rite now. I'm happy actually despite of rasa tense gak ler kena dtg ofis hari ni utk 2 meeting walaupun saya sepatutnya on-leave today, tapi tgk2 org2 yg sepatutnya join the meeting sumernya bercuti hari ni except me and GM. Sabar je ler :)

For Azie kat UK, aku rindu kat ko, jeles plak tgk gambar2 ko and Naz kat sana, ko tunggu aku kalau aku ada rezeki pi sana ek hehe.

My younger sis agree to go to Denmark to continue with her PhD next year, insya Allah. Itu pun lepas i consulted her panjang lebar sbb dia tak nak pegi memula. Rasa mcm nak sekeh jek budak nih, dah dpt offer tak nak pergi pulak. I said to her, go and grab all opportunities that she has in life especially yang sudah tersedia di depan mata, becoz takut takut dia will regret for life nanti. Dulu waktu nak minta dia sambung Master pun jenuh tahap naga, sampai ler ada this particular blind man called her and wanted to hire her to be his eyes to read all his materials to him so that he can study. I said to her, dun she feel grateful for whatever she has now, even org buta pun masih eager utk sambung study, dia yg masih sihat walafiat masih lagi terfikir2 nak buat Master atau tidak. Nasib baik dia pegi enroll kat UM.

Actually memula i was merajuk with her sbb dia tak bagitau pun yg dia dpt offer ke Denmark. I knew abt it from my mum. I was so excited that i called her several times but she refused to talk abt it that i felt a lil bit annoyed. Last week she called me asking for an info for a program, i told her straight away that i was merajuk with her and was reluctant to call her anymore unless she make the attempt to call me at the first place. I know why she relunctant to go to Denmark, but her reason was too weak for me to accept. Being a big sister to her and she used to talk to me whenever she had problem or dilemma, we discussed abt it and she agreed to go. Alhamdulillah :)

My younger bro dpt offer to continue his Master in UKM, but i think he will not go for it. Now he is setting his target to be an airforce pilot. I had told him before, if he want badly to be a pilot, go for commercial so that i can get a free ticket to oversea every year. He was laughing but he agreed though hehe. MAS now got problem, i dun think they will hire new pilots, but still i asked him to apply MAS and Air Asia. I dun want him to be an Airforce pilot, sbb pesawat pejuang kat Malaysia ni rasanya mcm tak selamat jek, asyik terhempas sana sini. I said to him, dun commit suicide by joining Airforce. Tapi dia dgn selambanya bercakap.."Angah...kalau Allah dah tetapkan ajal tu, kat memana pun kita akan mati Ngah..tak jadi pilot Airforce pun kita akan mati jugak"...dusss...kan dah kena syarah dah hehe. Oklaa..oklaa..whateverlaa..as long as you are happy with your own choice :)

Oklah, nak gi makan skang ni ngan Hany, later k.

Apa pun, i'm very happy today.

Ahlan wa sahlan to Humaira :)

Congrats to Puan XX, you know yourself better kan Puan? Hehe...congrats again. Sampaikan salam dan tahniah saya pada En. YY yer? ;)

Syukran for everything Ya Allah, syukran :)

Wassalam.

3 comments:

Azie GLA said...

Siti..datangle..aku bertapak kat sini for at least 3 yrs..boleh gaks aku kirim benda2 from msia..hehe..well..curious about what making u happy sesangat..whatever it is..congratulation on the good news..aku pon agree gaks on persuading ur sis to grab the opportunities..kalau tak nanti..satu hari kita akan terpk..kalau aku pegi amik phd dulu agaknya takdela camni..camtu..perjalanan nak membuat phd..cabaran..esp kalau pegi negara org..mmg mematangkan dan membuka dimensi baru dalam hidup..aku kat sini dikelilingi org yg buat phd..macam2 cabaran diorg..ada yg anak 8 org..datang sini bawak semuanya..rumah kecik..kalau umah beso mahal gilalaa..elaun tak cukup...keja cleaning..tapi masih bersemangat..barula aku tau belajar kat oversea nih bukannya yg indah2 je..kalau kata 3 tahun nak buat phd tu lama..sebeanrnya terlalu pendek..dan tak ramai yg dapat complete in 3 yrs..sbb macam2 perkara yg kita tak tau akan terjadi..macam2..tapi seronok..belajar tentang kehidupan..:)

sakinah said...

http://rabiatuladawiyah.blogspot.com/

kembali

bergelut dalam diri
segalanya seakan sunyi sepi
bersendiri ditemani iri
kemanapun bersembunyi lari
tetap merasa dikejari
menoleh
meremang
roma-roma ketaqwaan

keangkuhan ditemui melata dalam memori
menggugah perspektif diri berskrip yang asli
mahu ke manapun terus diekori bayang bulan matahari
selagi kesilapan takabbur lalu tetap diulangi
benci
benci
menyelimuti sangka baik di hati

Tuhan amat mengerti, fahamilah
perjuangan kendiri membina jati diri
melekat dalam benak berdegup dalam hati
walau terlihat hanya tubuh sepi menunduk hiba di malam sunyi
Tuhan amat memahami, mengertilah
kerana
Dia
Pencipta
Diri

setiap onak dan duri menggigit kaki
dilepaskan dugaan dari sangkar taqdir
mengejar dan menyalak ke arah punggungmu
agar
diinsafi
lalu
kembali
kembali
kembali

selangkah
engkau dekat..
berlari
Tuhan menghampiri...

(teringat kat adeq lepas reka sajak ni..luv u)

IeNa said...

Azie,

Can't agree more with your points. Hehe.

Kak Ina,

Syukran jazeelan atas tanda ingatan. Apakah hadiah yg lebih istimewa selain drpd tanda ingatan,kan? :)

Jazakillah akak atas perhatian dan kasih sayang akak pada saya.

:)