Thursday, December 08, 2005

Serenity

Assalamualaikum wbt,

Hari ini saya penat sgt, baru balik dr berkampung di Multimedia College selama 3 hari lepas kerana menganjurkan Seminar Pegawai Penyiasat.

Penatnya masya Allah, tetapi diminta pula mengiringi GM ke lunch treat by HP di Restoran Seri Melayu. Dah ler pakai baju tak cun hari ni, wajib pula kena ikut. Takpelah, murah rezeki hari ni :)

Last Monday sempat menziarah Kak Sarahani, Ismail and Raudhah di rumah mereka. Best betul dpt berjumpa ngan Kak Sarah sbb dah lama tak sembang ngan dia. Memasak di rumah Hany bersama Ika lepas ofis, pastu terus ke rumah Kak Sarah. Jumpa juga Nufayl, entah mengapa di pandangan mata saya, Nufayl sedikit kurus.

Apa yang ingin diceritakan hari ni yer?

:)

Nothing kot, except one.

I am happy.

Why am I?

:)

I can't explain, the only thing that i know is Allah has bestowed me His mercy, eventho the outcome of whatever happening to me rite now would not according to whatever dream that i ever had dulu. I bet Abg Faizal is smiling and gelak dlm hati baca my posting kali ni hehe.

Gelak ler Abg, you deserve it after had listened to my karenah since i was in First year in MMU dulu hehe. Barakallah for being such a wonderful brother with Kak iqin dulu. Kelakar jek rasanya, mcm nak runtuh dunia jer pulak rasanya time tu hehe, padahal kalau pk skang ni, it was not bad juga sebenarnya.

A bitter experience, but a good one.

Becoz it had developed me to be someone like what i am today, to be quite strong as compared to before.

Let the past gone with the wind, and i shall taste this life with more serenity and in peace.

Ya Allah, syukur atas segalanya. Apa pun yang terjadi, pasti itu adalah yang terbaik untuk setiap hambaMu.

:)

Wassalam.

2 comments:

NaduraH said...

Assalamualaikum kak iena... laa ingat nk cerita ape menda yg jadik rupenya conclusion jee :)

IeNa said...

Alaykumussalam Nad,

Bukannya tak nak citer, tapi it is too personal, malu nak khabar kat orang :)


Apa khabar awak kat UK? Sihat? Jumpa Sarah dah kat sana? Kim salam kat dia ek :)

Ehem..betul ker tekaan akak kat blog awak tu? ;)