Thursday, August 25, 2005

Dilemma

Assalamualaikum wbt,

Ada seorang adik minta saya postkan cerita2 gembira di blog ini.

Dan ada seorang adik lain yang sedang menangis kesedihan.

Entah harapan di hati adik mana satu yang saya ingin restui.

Tersepit dalam dilemma orang-orang yang saya kenali, tapi berbeza isi hati.

Wassalam.

4 comments:

shahrul a.k.a. rollie said...

Assalamualaikum.

Ah, the reality of blogging.

I guess some of your posts are a bit 'scary' like "Kerehatan yang tidak sepatutnya" made me felt guilty for taking a break. Hehe. (Orang tak rajin macam saya memang terasalah, walaupun maksudnya lain sama sekali.)

Anyway, adjusting to your audience is something we all need to do. Even the Prophet accommodated his method of approach according to the people he is addressing. I think we need to to do same. Wallahua'lam.

IeNa said...

Alaykumussalam Rollie,

Err Rollie, your request had made me stunned for a while, but anyway it was a good suggestion, seriously.

Alhamdulillah for giving me an enlightining comment about the methodology of writing and addressing audience. I'll try to make improvement from time to time, insya Allah :)

Barakallahu fiik :)

sakinah said...

adeq...nawaitu adeq blogging apa?siapa yang lebih tahu jiwa adeq jika bukan Tuhan dan adeq sendiri?dengan mengenal diri kita kan mengenal Pencipta...audience is second to the inner journey towards acknowledging yourself...anything from the heart will touch any hearts...that is why ask ourselves again and again "why do we blog?"...indah dipuji tapi lagi indah ditegur dan dinasihati..indahnya menyentuh hati kerana yang menasihati perlu menunjukkan kasih sayang yg cukup mendalam agar nasihat itu tidak menggerunkan yang dinasihati..sayang adeq kerana YANG PENGASIHNYA TUHAN...yang menyatukan hati pun Tuhan...insya ALLAH adeq yg kanser tuh akak akan forwardkan plight dia dlm mailing list ok ..i will try to contact u....alaa adeq contact akak laa...yumniyusra@yahoo.com...akak ni nyanyuk sikit..heheheh

love u
akak

IeNa said...

Syukran kak Yumni, nanti iena msg akak kat YM.

Niat utk blogging?

:)

Niat hanya ingin sekadar menyampaikan rasa isi hati, tetapi sementelah sudah ada yang membaca, maka nasihat Rollie diterima pakai dan dihargai.

Tak kisah ler, kalau rasa ada yang perlu diperbetulkan, tegur jer, sama2 kita perbaiki :)