Wednesday, October 13, 2004

Hmm...sabarlah hati..sabar!

Assalamualaikum wbt,

Aaaaaaaaaaaa...tensenyaaaa, this morning my GM buat i sakit jantung by requesting Kak Fida to lead the meeting for Business Plan today as he received an e mail from Dato' Khir requesting our BP to be submitted to him before next week. And yes, Kak Fida is still absent and who is the one that he'll search for kalau Kak Fida absent?? Me ler, saper lagi sbb pernah duduk ganti tempat Kak Fida as BC for 3 months yang lepas.

Ok, bab yg tensenya ialah i dah start imagine akan dok lepak2 di kampung for about 4 days starting from tomorrow since mmg every year di kampung akan buat kenduri ' mantai', and guess what? Dgn selambanya GM cakap dlm meeting pagi tadi " Zurina, awak kena cancel cuti ler sampai end of this week". What??!! Cancel cuti?! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..tensenya!!!

Managers lain dah gelak2, lempang kang baru tau. Ingat senang ker org nak balik kampung. My weekends mmg akan penuh dgn kelas MBA, mana sempat nak balik kampung. Sementara tgh semester break ni laa, org nak ambil kesempatan balik kampung, and heck, he's asking me to cancel off my 2 days leave??? Tensionnyaaaaaaaaaaaaa...!!!!

Ok, sabar sabar. Ni ler nasib jadi org bawahan ni, kena ikut cakap ketua. if yes, yes, if no, then no. Hmm...tgklah camner nanti. Balik jugak kot Sabtu pagi and balik petang Ahad. Rindu ngan Atuk n Uwan, dah lama tak jenguk derang. Isk isk, tulah masalahnya kalau kelas are conducted during weekends, you cannot balik kampung atau pegi kenduri org kawen :(

Okes, till then, see ya!!

Wassalam.

Sabar itu separuh drpd iman.


5 comments:

IeNa said...

Note my writings all in RED color, tgh bengang ni sebenarnya, tp still manage utk senyum :)

ieka said...

patutler aku rasa cam terang benderang je pancaindera aku melihat blog ko kali ni.. hehe awat tak gune CAPITAL LETTER JE SEMUA.. BARU NAMPAK BETUL2 MACAM MENJERIT NAK JADI INCREDIBLE HULK WARNA MERAH.. ekkeke siti aku gurau. gud luck utk ko. insya-Allah ade hikmah atas sesuatu kan, mana tau dpt ape2 yg best ke lepas ni;)

IeNa said...

Ha ah, aku harap ler dpt something best, tak dpt best siap aa hehe. Aku maleh nak tulis capital letters, kang lagi 'terserlah' kegarangan dan tahap kepanasan larva gunung berapi di hati ni hehe :P

light of my life said...

InnAllaha ma'as sobirin (Verily, Allah is with those who are patient)

IeNa said...

:), syukran yati, insaf kejap :)

yg sedihnya, last nite my parent had decided nak balik to both of my my kampung in N. Sembilan today and asked me to stay KL coz my 3 younger sisters akan balik dr asrama on this Friday.

Hmm...:)